U akuzua për sulm seksual, merret vendimi për Cristiano Ronaldon

Sipas mediave botërore gjykata civile në ShBA-së ka vendosur që akuzat historike të bëra nga Kathryn Mayorga të hidhen poshtë.

“Ne jemi të kënaqur me shqyrtimin e hollësishëm të Gjykatës mbi këtë çështje dhe gatishmërinë e saj për të zbatuar ligjin në fakte dhe për të rekomanduar pushimin e çështjes civile kundër Ronaldos”, tha avokati i sulmuesit Peter S. Christiansen.

Ronaldo ka mbajtur gjithmonë marrëdhëniet e tij me Mayorga konsensuale dhe një gjykatë në Nevada tani ka rekomanduar që mocioni i Portugezit për përfundimin e çështjes të miratohet.

Sipas dokumenteve ligjore të paraqitura në Gjykatën e Qarkut të Shteteve të Bashkuara në Qarkun e Nevadës, avokatët e Ronaldos kanë kërkuar që çështja e zonjës Mayorga të pushohet që nga vera për shkak të sjelljes së ekipit të saj ligjor.

Mayorga ka pohuar se ajo ishte sulmuar seksualisht në një dhomë hoteli në Las Vegas pas një nate të kaluar jashtë me futbollistin në vitin 2009.

Ronaldo ka vazhduar të mohojë me forcë pretendimin dhe rekomandimin e sotëm të përfundimit të çështjes, por e spastron emrin e tij në një gjykatë.

Sipas The Mirror, Ronaldo bleu heshtjen e Mayorgas 12 vjet më parë për 375,000 funte.

Ajo më pas kërkoi të përmbysë atë zgjidhje origjinale në vitin 2018 dhe tani po kërkon më shumë se 56 milionë funte dëmshpërblim.

Në vitin 2018, Ronaldo tha: “Unë i mohoj me forcë akuzat që janë ngritur kundër meje. Përdhunimi është një krim i neveritshëm që shkon kundër gjithçkaje në të cilën unë besoj”.

E dashura e Ronaldos, modelja 26-vjeçare spanjolle Georgina Rodriguez, gjithashtu i ka qëndruar pranë edhe pas këtyre pretendimeve.