A është e premtja dita më e mirë për të bërë seks?

Hulumtimet tregojnë se fundjavat janë koha më e mirë për të bërë seks, veçanërisht e diela.

Një analizë e të dhënave të Instacart, ka treguar se e diela është një ditë shumë e popullarizuar për blerjen e prezervatitëve.

Dhe një studim britanik me 2,000 njerëz të lëshuar në fillim të këtij viti zbuloi se mëngjesi i së dielës ishte koha më e mirë gjatë javës për të bërë dashuri, e ndjekur nga e shtuna.

Pavarësisht nëse e bëni atë gjatë fundjavave ose gjatë javës, megjithatë, mund të ketë të bëjë me faktin nëse jeni në një lidhje apo jo. Beqaret kishin më shumë gjasa të kryenin marrëdhënie seksuale nga e hëna në të enjte, ndërsa gratë në marrëdhënie e bënin atë gjatë fundjavës, sipas një studimi të botuar në The Journal of Sexual Medicine.

Por, pavarësisht se si i ndani të dhënat, shumë njerëz nuk bëjnë seks gjatë javës. Dhe ky është një problem për punëdhënësit. Arsyeja: Seksi ju bën një punëtor më produktiv, sipas një studimi të botuar në Mars në Journal of Management. Autorët e studimit zbuluan se “kur punonjësit bënin seks në shtëpi, ata raportuan një rritje të ndikimit pozitiv në punë ditën tjetër” dhe se “seksi në shtëpi rriti kënaqësinë e përditshme në punë dhe angazhimin e përditshëm të punës”.

Pra, si të gjeni kohë për një dashuri të vogël gjatë javës? Ekspertët sugjerojnë që të vendosni seksin në listën tuaj të detyrave. Dhe përpiquni të bëni seks të paktën një herë në javë, e cila shoqërohet me një nivel më të lartë lumturie, sipas një studimi të vitit 2015 të botuar në revistën Social Psychological and Personality Science. /KK/